torsdag den 2. april 2015

Måske ny mini-pilgrimsrute fra Santiago til Padron

43 soldater fra A Caruna er gået fra Santiago til den lille by Padron, hvor Sankt Jakobs efter traditionen gik i land for næsten 2.000 år siden.
Der kommer hele tiden nye - eller måske rettere genetablerering af middelalderlige - pilgrimsveje i Spanien efter de seneste 25 års pilgrimboom. Det seneste jeg har hørt er et forsøg på at skabe en ekstra pilgrimsvej ud af Santiago til den lille by Padron, der ligger sydvest for Santiago, hvor floden Ulla breder sig ud inden, den når Atlanterhavet. Efter spansk tradition var det nemlig her, at Sankt Jakobs kiste "gik i land" omkring 2045 et år efter hans henrettelse i Jerusalem. ( Du kan læse mere om Sankt Jakobs vej til Spanien på siden: Hvorfor går vi til Sankt Jakobs grav, her på bloggen).
Det er 43 soldater fra A Caruna, der som led i deres normale træning,besluttede sig for en noget anderledes rute, og derfor for et par dage siden tog turen over Santiago til Padron. Der er en ca 50-55 kilometer fra Santiago til Padron.
I dag afslutter mange pilgrimme deres pilgrimsfærd til Santiago med at gå de ca 90 kilometer til verdens ende Finisterre, og nogen endda videre til Muxia. Om de 43 soldater, som jeg her bringer et billede af foran altret i Sankt Jakonskirken i Padron, starter en ny trend, vil kun tiden vise.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar