onsdag den 1. april 2015

Nok en ny Camino i Spanien

Ruta del Salvador præsenterede i går deres hjemmeside, og dermed er der nok en jakobsvej i Spanien at gå.
Selve jakobsvejen har en lidt speciel retning. Ruta del Salvador går fra Leon til Oviedo og er på ca 128 km. Den foreslås delt i 5 etaper. I Oviedo rammer Ruta del Salvador Camino del Norte eller Camino Primitivo, hvorefter man kan følge en af ruterne tilbage til Camino Frances få etaper før Santiago. Det drejer sig altså om en rute, der i et stort C forlader Camino Frances i Leon for at ramme en af de nordgående jakobsveje med kurs mod Camino Frances.
Det er en af Spaniens - næsten utallige - pilgrimsforeninger, La Asociación Camino de Santiago Ruta del Salvador, der står bag den nye hjemmeside, som er rimelig oplysende bl.a. men henvisning til, hvilke kort og guide, der kan bruges. Hjemmesiden har adressen:
http://www.caminodesansalvador.es/index.html
Der er altså tale om en fysisk omvej til Santiago, hvis man sår i Leon.
Og formålet er - med hjemmesiden ord - at besøge Det hellige Hus, Katedralen i Oviedo,  med relikvier og det hellige ligklæde, samt  ærer Vor Herre Jesus Kristus i San Salvador, som andre før dig har gjort i århundrede, før du fortsætter til Camino Santiago af kystvejen (Camino del Norte) eller af Camino Primitivo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar