lørdag den 4. april 2015

Over 3.000 pilgrimme fejrer påske i katedralen i Santiago

Velsignet påske til alle der følger denne lille Sankt Jakobs blog.
De pilgrimme, der har valgt at fejre påske i Santiago, skal nu tælles i tusindvis. Og denne skribent får da også et lille sug i maven ved tanken om den aften og nat, de netop ankomne jakobspilgrimme kommer til at opleve. Først messen klokken 24.00,, hvor man ikke kan undgå at møde pilgrimme, man har gået med, sovet med eller bare stødt ind i undervejs til Santiago.
Skærtorsdag og langfredag kom der 2.292 pilgrimme ind til Santiago, og da pilgrimkontoret åbnede her til morgen var der lang kø, som var det i slutningen af juli. Mange pilgrimme har overnattet på Monto de Gozo-bjerget få kilometer uden for byen for at være tidligt inde lørdag, før festen om aftenen, først i kirken og bagefter på en af de mange restauranter, der på grund af påsken holder åben det meste af natten. I morgen søndag vil hele Santiago være en stor fest. Der bliver en vidunderlig trængsel i de små gader og mange gensynsmøder pilgrimmene imellem. Og vejret bliver stråhende både i dag og i morgen, hvor eftermiddagstemperaturen i Santiago når 25 grader.
De næsten 5.000 pilgrimme, der her til aften vil være ankommet de første 4 dage af april, skal ses i forhold til, at der i hele april i fjor (2014) kom 17.643 pilgrimme ind til Santiago, hvor påsken endda faldt 15 dage senere.
Redaktøren af denne lille blog ønsker alle, der læser med, en velsignet påske.Ingen kommentarer:

Send en kommentar