mandag den 20. april 2015

Nok en ny jakobsvej/camino i Spanien

El Camino de Santiago “vilero” fra 1734 forsøges genåbnet. Ungdomsgruppe fra La Vila Joiosa åbnede ruten i går, søndag den 19. april.
Pilgrimsfeberen, hvor snart sagt alle former for gåture, hedder pilgrimsvandring, har ikke bare ramt vore breddegrader. I Spanien genopdager lokale pilgrimsvenner hele tiden gamle ruter, der en gang i fortiden er blevet brugt af pilgrimme på vej til Santiago. I den mindre sydøstspanske by, La Vila Joiosa, der ligger i nærheden af turistmagneten Benidorm, har en lokal forening nu lavet deres egen pilgrimsvej til Santiago, som har sin oprindelse i en pilgrimsvandring i 1734. Stien flyder sammen med Sankt Jakobsvejen, Camino del Sureste, ved Alicante, hvorfra der er ialt 1050 kilometer til Santiago, og hvor der i forvejen går nogle pilgrimme.
Med tilføjelsen af El Camino de Santiago “vilero” (La Vila Joiosa) bliver den samlede rute på 1128 km.
Den nye stykke blev indviet i går, søndag, da en ungdomsgruppe i samlet flok gik de første 19 km af den "nye" jakobsvej. Der findes 28 "officielle" jakobsveje i Spanien, og med de mange genoprettede mindre forbindelsesstier, som f.eks. El Camino de Santiago “vilero, er det nu muligt at gå fra næsten hver eneste landsby i hele landet af organiserede stier til Santiago. Det er ikke alene ikke-spaniere, der i stigende antal går til pilgrimsvandring til Santiago. Der bliver også stadig flere spaniere på stierne, og de udgør lige knapt halvdelen af den ca en kvart million pilgrimme, som de venter at få besøg af på pilgrimskontoret i Santiago i år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar