onsdag den 8. april 2015

Nyt anderledes herberg på Via de la Plata

Skal du gå Via de la Plata i år, var det måske en ide at tage en nat i Tabare på Via Sanabres.
Organisationen  "El Espíritu de Santi", der er en af de frivillige foreninger i Spanien, der gerne vil gøre noget for pilgrimslivet, er nu efter en vinters hårdt arbejde klar til at åbne det herberg i Tabara, som de har overtaget fra kommunen i Zamora. Samtidig fortæller de, at de er i kontakt med kommunen om muligvis at åbne andre herberger på Via Sanabres.
 "El Espíritu de Santi" siger, at det er deres mål at bevare "Caminoens rette ånd" om gæstfrihed, hjælpsomhed og imødekommendehed overfor pilgrimme, så ikke pilgrimsruterne i Spanien bliver for turistede og kommercielle.
Det første herberg, de har overtaget er det i den mindre by  Tabare, der også skal være en slags centrum for deres organsation med udgivelsen af et månedligt magasin om pilgrimsvandring.
Tabare ligger mellem Zamora og Puebla de Sanabria (ved en større bro), der har givet navnet denne denne del af Caminoen.
I Zamora deler Via de la Plata sig nemlig i to, den oprindelige vej lige ud til Astorga og derfra af den franske rute til Santiago, og den anden vej, (der nu er blevet lagt mere populær), via Sanabres, der går mere nordvest over bjergene til Santiago. El Espíritu de Santi vil især arbejde på denne del af pilgrimsruten.
Jeg har en gang overnattet i Tabare ( 2012), og på det tidspunkt var det et udmærket kommunalt herberg. El Espíritu de Santi håber, at andre pilgrimsforeninger vil følge deres eksempel og overtage kommunale herberger, så den rette pilgrimsånd kan bevares. hertil skal siges, at det er efterhånden rigtig mange herberger der drives af lokale Pilgrimsforeninger. Og mange af dem har skabt en hel speciel atmosfære af ro og imødekommenhed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar