fredag den 3. april 2015

Man tror, at det er løgn, men antallet af pilgrimme stiger stadig eksplosivt. 25 danskere gik Camino i marts.

Så er pilgrimskontoret i Santiago klar med statistikken for marts. 
5.080 pilgrimme fordelt på 2.248 kvinder og 2.832 mænd ( altså ca 44%-56%) kom i den forgange måned ind til Santiago. I marts i fjor (2014) kom der 3.110 pilgrimme ind til Santiago, så "trængslen" i de snefyldte vintermåneder på pilgrimsvejene er ikke taget af, tværtimod.
Aldersgennemsnittet er steget siden vintermånederne, og "kun" ca 36 % er under 30 år. Motiverne til at gå er også ændret en smule, samtidig med den stigende alder, idet nu 40 procent siger, at de går af religiøse grunde. I vinter var dette tal lavere. Næsten 10 % af martsmåneds pilgrimme var over 60 år.
Knapt halvdelen af alle pilgrimme i marts i år er spaniere, og fordelingen af resten af pilgrimmene på nationaliteter er igen mere "normal" efter vintermånedernes store antal koreanske pilgrimme, mens antallet af amerikanere (USA) stadig er meget højt.
Rækkefølgen af ikke-spaniere efter størrelse er: Tyskere, portugisere, amerikanere, italienere, englændere og franskmændene med 57 pilgrimme på 6. pladsen med Brasilien lige efter. For få år siden udgjorde franskmænd, italienere og tyskere ca 25 % af alle pilgrimme, men franskmændene er slet ikke steget i samlet antal i forhold til andre lande. Der bliver dog stadig flere tyskere, italienere og portugisere på pilgrimsvejene. Danmark - følger i forhold til vores størrelse - ganske godt med. I marts kom 25 danske pilgrimme ind til Santiago. I februar drejede det sig kun om 6, mens der var 0 i januar.
Der er stadig flest pilgrimme på den franske rute, Camino Frances, hvor over 8 procent har taget turen over Pyrenæerne, heraf har ni pilgrimme gået hele vejen fra Le Puy, altså fra et eller andet tidspunkt i januar og over 1.500 km i rigtig megen sne. En del har sluttet sig til lige på den anden side af Pyrenæerne i Roncesvalles. Mange spaniere starter traditionelt her.
Den Portugiske rute har også haft pænt besøg, mens de resterende pilgrimsveje har været brugt mere begrænset. Det er dog interessant, at 3 pilgrimme har gået helt fra Avila af en næsten ny (reetableret) pilgrimsvej, mens 2 har taget turen helt fra Granada. Det er altså rigtig langt.
Ialt er 2.087 over 66 % kommet ind af den franske rute (Camino Frances), 610 ( 19 %) af Camino Portugues, Via de la Plata  145 (4,6%); del Ingles-Camino 121 (3,8%); del Norte-Camino  102 (3,2%); del Primitivo-Camino con 67 (2,1%), resten (forholdsvis få) er kommet ind af andre veje bl.a. over Finestere.
Så vidt tallene fra marts. Første dag i april tegner allerede til nye rekordtal. Onsdag, den 1. april kom der 826 pilgrimme ind.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar