lørdag den 11. april 2015

Katolsk pilgrimsforum har haft sit første træf

12 - både mere rutinerede og kommende - pilgrimme har besluttet, at lave flere pilgrimstræf.
2 havde cyklet fra København til Santiago, en anden havde rygsækken næsten færdigpakket og var så godt som klar til at tage sin første tur fra Saint Jean Pied de Port og op i højderne i Pyrenæerne, mens andre havde gamle pilgrimshistorier  og nye planer at berette om, da 12 pilgrimme mødtes til træf på Frederiksberg i går fredag.
Liobasøstrene havde stillet lokale med køkken til rådighed, så efter 17 messen med søstrene, spiste pilgrimmene sammen under megen snak om pilgrimsvandring - fortrinsvis på Jakobsveje, men enkelte pilgrimme havde også erfaringer andre steder fra bl.a. fra pilgrimsvadringer/valfarter i Polen, ligesom der var erfaringer fra de mange pilgrimsforeninger, der er dannet i og omkring Folkekirken.
Der blev snakket om vabler, herberger og sågar væggelus, og mødet lignende på alle måder et hvilken som helst pilgrimstræf med den undtagelse, at alle var katolikker, og derfor også har et ønske om et religiøst indhold og fællesskab i forbindelse med deres pilgrimsvandring.
Det blev bl.a. nævnt, at der i sommer vil være daglige messer i Katedralen i Santiago på tysk, italiensk, fransk, portugisisk og engelsk udover, at der selvfølgelig er flere daglige messer på spansk. Der vil også i år være lejlighedsvise messer på koreansk og japansk.
Da der de seneste år er kommet over 1.500 danske pilgrimme ind til Santiago om året, heraf langt de fleste i sommerhalvåret vil denne artikels forfatter gerne tilføje, at det måske var en ide for Det katolske Bispedømme i København, at etablere sig nogle måneder om året med en dansktalende præst i Santiago de Compostela. 
De 12 pilgrimme besluttede at lave et nyt pilgrimstræf i efteråret, når pilgrimssæsonen går på hæld, og mødet vil finde sted i Sankt Vilhelm i Hillerød, torsdag, den 8. oktober.
Herunder et billede fra spisningen,
hvor snakken gik livligt.
Og i Santiago er pilgrimsstrømmen taget en smule af efter at ca 5.000 pilgrimme kom ind op til påske lørdag for at fejre påske i Santiago. I går kom 666 pilgrimme ind, så samlet set tegner april allerede nu til at slå sidste års rekord, når det gælder antallet af pilgrimme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar