lørdag den 7. marts 2015

Vinterpilgrimsvejen uden om O Cebreiro bliver officiel

Ny vinterpilgrimsforening vil sikre den nye vintersti til Santiago
Jeg har skrevet en del om vinterpilgrimme her på bloggen, og det hænger selvfølgelig sammen med, at antallet af vinterpilgrimme denne vinter - nok en gang - har slået alle rekorder i antal. Her hvor foråret så små er begyndt at vise sig, kom der 55 pilgrimme ind til Santiago i går, og i de tre vintermåneder er det blevet til 4.635 pilgrimme, hvilket er næsten lige så mange som antallet af pilgrimme i hele 1990.
Nok en pilgrimsforening i Spanien, Amigos del Camiño de Inverno de Valdeorras y la Ribeira, vil nu kæmpe for, at vinterstien uden om O Cebreiro på Camino Francés bliver bedre afmærket og officielt anererkendt af lokalregeringen i Galicien.
Ideen med vinterstien, som der skulle have gået 1.217 af denne vinter, er at pilgrimmene kan slippe for turen om bjergene ved O Cebreiro og i stedet følge floderne i en bue uden om. Men som talene ovenfor viser, er det altså under 1/3 af årets pilgrimme, der har fulgt den nye vintervej.
Og vinteren har da også budt på historier i lokalaviserne i Galicien, om pilgrimme der blev så forkomne, at de måtte undsættes af politiet, ligesom pilgrimshjemmesider har berettet om problemer med den nye vintervej uden om, der skulle være dårlig afmærket og så mudret, at den var svært tilgængelig.
Endelig har der været problemer langt før på Camino Francés, nemlig i Pyrenæerne, hvor fransk og spansk politi simpelthen flere gange har haft lukket den traditionelle Napoleons rute, så pilgrimmene har måttet gå over Valcarlos. Den traditionelle rute var i lange perioder direkte livsfarlig.
Så har du planer om at gå pilgrimsvandring næste vinter, kræver det nok lidt mere research end en sommertur. Og husk, at turen over Pyrenæerne kræver ALTID - uanset årstid, at man før opstigningen lige går forbi pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port og sikrer sig, at alt er ok. 
Og her til opmuntring
et morgenbillede fra en tur - sent april - over Pyrenæerne 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar