tirsdag den 17. marts 2015

Caminoen/Jakobsvejen giver bedre økonomi til yderområder.

Alene i Leon-regionen lægger pilgrimmene over 100 millioner kroner om året.
Under overskriften "El Camino" -  Europas længste gade, har der i den forgangne uge været en konference i Santiago, der blandt drejede sig om Caminoens økonomiske betydning for Nordspanien. På baggrund af et studie over økonomien langs Caminoen i Regionen Leon på den franske rute i 2013, kunne det konstateres, at pilgrimmene det år lagde over 12 millioner Euro, svarende til ca 90 millioner kroner. I 2014 er der gået væsentlig flere pilgrimme gennem Leon - regionen, så alt tyder på, at der er alene i den region er tale om en pilgrimsomsætning på over 100 millioner kroner.
Det kunne være spændende at se et tal for pilgrimsvandringen i hele Spanien, men i de lokalaviser, hvor jeg har sakset denne historie, er der ikke oplyst nogle tal. Samtidig viser det sig, at det især er yderområder, de små landsbyer, der har glæde af pilgrimmene. Et herberg i landsbyen er med til at holde den i gang med både barer, butikker og andre services. der måske ellers ikke kunne overleve.
En af borgmestrene i regionen, Victorina Alonso, manede dog til besindighed. "El Camino de Santiago er den største gade i Europa,"sagde han, men det er den kun i kraft af den gæstfrihed og venlighed, vi som naboer til Jakobsvejen yder pilgrimmene. Det er langt vigtigere end traditionelle turismefremstød.
Og det kan jeg selvfølgelig kun give ham ret i.  Her under et billede fra en landsby på Camino del Norte (efterår 2012).

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar