tirsdag den 10. marts 2015

Katolske kvinder på pilgrimsvandring til Rom

Den schweiziske katolske organisation "Für eine Kirche mit den Frauen" tager på fælles pilgrimstur til Rom af via Francigiana.
Mange kvinder føler sig fremmede i vores kirke, de føler sig ikke taget alvorligt eller føler sig uvelkomne, fordi de er for lidt involveret i ansvarlige organer, og er alt for langt fra beslutningsprocessen. Disse bekymringer - for kvindens stilling i kirken - vil vi bære på toppen af vore rygsække.
Sådan - i min oversættelse - beskriver en gruppe schweiziske kvinder i organisationen  "Für eine Kirche mit den Frauen" deres begrundelse for at lave en fælles pilgrimsvandring af den gamle middelalderlige pilgrimsvej til Rom, Via Francigiana  i maj og juni 2016. Turen er på godt 1.100 km, så to måneder er tid nok til at alle - bare i nogenlunde form - kan følge med. Og man må sige, at kvinderne er ude i god tid med planlægningen, hvilket også giver kvinder andre steder fra mulighed for at tilslutte sig pilgrimsvandringen.
Pilgrimsvandringen starter i Sankt Gallen, den 2. maj 2016, på Den hellige Wiborada.s festdag. Hun er Sankt Gallens første helgen. Det er planen, at kvinderne skal ankomme til Rom den 2. juli, hvor de regner med at få et møde med pave Franz.
Pilgrim(inderne) vil bringe Pave Franz vores længsel og sorg, vores glæde og vores spørgsmål.
Via Francigiane er de seneste år blevet afmærket hele vejen fra Schweiz til Rom. I middelalderen gik ruten fra Canterbury gennem Frankrig til Rom (deraf navnet), og den var en vigtig forbindelse for pilgrimme - ikke alene til Rom, men også for de pilgrimme, der gik videre til Jerusalem i de perioder, hvor det var muligt.
I 2013 udkom Rother Wanderführer: Via Francigena: Von Lausanne nach Rom. 52 Etappen. Mit GPS-Daten (Den kan anbefales herfra jakobsvejen.dk) og på hjemmesiden: http://www.viefrancigene.org/en/  (engelsksproget)
kan eventuelt interesserede danske pilgrimme læse mere om, hvordan det er at gå til Rom i nutiden.
Hvis danske katolikker skulle have lyst til at gå med deres medsøstre til Rom i 2016, kan de læse mere om det schweiziske initiativ på denne hjemmeside; http://www.kirche-mit.ch/de/das-projekt.html  eller på denne hjemmeside: http://www.pilgern.ch/jakobsweg_aktuell.htm .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar