torsdag den 19. marts 2015

Los Arcos på den franske rute byder på nyrestaureret Herberg

Byen har i forvejen et meget velfungerende Østrigs Herberg, ligesom pilgrimesserne er noget helt for sig.

Det store kommunale herberg i Los Arcos på Camino Francés har brugt vinterpausen til en renovering af det noget nedslidte herberg, der især bar præg af fugt. Nu er taget i orden, alt indvendigt nymalet og klar til en ny sæson. Det er den lokale pilgrimsforening, La Asociación de Amigos del Camino de Santiago de Los Arcos, der har stået for restaureringen, og den belgiske pilgrimsforening fortsætter med at drive selve herberget med frivillig arbejdskraft hele sæsonen.
Los Arcos ligger godt for de fleste pilgrimme 13 kilometer nede efter opstigningen til Villamayor, der ikke er så godt forsynet med herberger. I Los Arcos findes der flere overnatningsmuligheder bl.a. også et både hyggeligt og veludstyret Østrigs herberg, ligeledes med frivillig arbejdskraft fra den Østrigeske pilgrimsforening.
Og så kan Los Arcos byde på noget specielt for de pilgrimme, der går pilgrimsvandring med et kristen/religiøst formål. Los Arcos har i årtier budt på en pilgrimsmesse hver eneste aften i den meget flotte Mariakirke, hvor ikke bare pilgrimme, men også en stor del af menigheden deltager og udviser en gæstfrihed ud over det normale. Det er en af de dage, hvor man efter samvær med menigheden efter messen, kan stille sig selv spørgsmålet: Hvem er de egentlige pilgrimme ? Os der får en på opleveren eller de borgere (her i Los Arcos), der hver eneste aften stiller op til pilgrimsmmesse, og bagefter deler små rosenkranse, Johannsesevangeliet på forskellige sprog, samt en lille forfriskning ud til pilgrimmene. Herunder et billede fra aftenmessen i los Arcos


Ingen kommentarer:

Send en kommentar