fredag den 12. august 2016

Skovbrande tæt på Santiago synes under kontrol

Der er brændt omkring 1.100 hektar skov i nærheden af Santiago, men pilgrimsvejene indtil byen synes foreløbig at have "sluppet fri".
Skovområder tæt på Santiago ved de 3 landsbyer Vilar do Rei, Fecha og O Roxido har i de seneste dage været plaget af skovbrænde, der er blusset op igen, når de syntes under kontrol. Lige nu ser det ud til at ilden er slukket, og at det store mandskab, der er sat ind, har fået ilden under kontrol. La Voz de Galicia oplyser, at alt disponibelt mandskab, frivillige i "civilforsvaret", samt helikoptere er sat ind for at få ilden slukket.
I skrivende stund ser det ud til at pilgrimsvandringen til Santiago fortsætter uændret, selvom de mørke brandskyer har kunnet ses langt væk.
Opdateret kl. 7,45 (Den øverste del er fra i nat): La Voz de Galicia skriver her til morgen, at der nu ialt er brændt 5.400 hektar skov de seneste 4 dage. At ilden er under kontrol, men stadig i fare for at bluse op igen. Hvis du er på en ad Caminoerne tæt på Santiago eller på vej afsted, bør du nok følge med. Du kan læse mere på denne adresse http://www.lavozdegalicia.es/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar