mandag den 1. august 2016

Meget detaljeret herbergsliste for Camino Frances

Hvordan finder jeg overnatning på Caminoen ? Er det ikke nødvendigt at bestille logi i forvejen ?
Spørgsmålet går igen og igen, især når ikke helt unge - især kvinder - skal af sted for første gang.
Jeg har aldrig bestilt overnatning for en hel rute hjemmefra, når jeg drager på pilgrimsvandring. Og det uanset om det er i Spanien, Portugal, Frankrig, Østrig eller Tyskland. Men jeg har tit bestilt et værelse til første nat eller plads på et herberg første nat (f.eks. i Pyrenæerne), da offentlig transport fly, tog, bus m.m. kan betyde, at jeg kommer sent frem.
I Frankrig bruger jeg den franske overnatningsguide Miam Mian Dodo, og her bestiller jeg - som en undtagelse - ofte overnatning dagen før eller samme dag, som sengen skal bruges. Det binder mig til at sove, hvor jeg nu har bestilt, men det giver også en vis ro på dagens vandring - fordel og ulempe. De fleste franskmænd bestiller i forvejen.
I Spanien og Portugal bestiller jeg ikke i forvejen, men har som regel en ide om morgenen, om hvor langt jeg skal i dag, men den følger jeg langt fra altid. Jeg har altid fundet en seng at sove i, men erindrer dog fra min seneste tur, her i foråret på Camino Portugues, en dag, hvor jeg gik lidt længere end en normal etape, og der var meget trængsel, da jeg nåede frem til det herberg, som jeg havde udsøgt mig. Jeg skyndte mig videre til et lille privat herberg nogle få hundrede meter længere fremme, men det var også det. Jeg fik senere at vide, at der havde sovet folk overalt på det store (billige) herberg, og at der havde været en del uro i løbet af natten.
Til jer, der skal af sted på Camino Frances for første gang og er lidt nervøs for overnatningsproblemer. Find jeres egen måde at gøre det på, så I føler jer trygge og nyder pilgrimsfærden. Hver pilgrim gør det på sin måde. Men her et par råd samt en adresse med en opdateret og meget detaljeret herbergsliste for Camino Frances, der går fra Saint Jean Pied de Port. Listen viser også, hvor der er Bed and Breakfast, samt restauranter og andre services. Den kan findes her:
http://caminoteca.com/en/camino-frances/list-of-albergues .
Tag en god guide med - eventuelt Rother Wanderführer: Jakobsweg /Camino Frances (findes også i en engelsk udgave) - hvor du kan orienterer dig om både længde og sværhedsgrad på den etape, du vælger at gå netop den dag. Du behøver ikke at følge etaperne i guiden, der er masser af andre overnatningsmuligheder, og du kan selv vælge, hvor langt du vil gå hver dag.

2 kommentarer:

 1. Hej jeg har planlagt at gå fra Lissabon til Santiago her start juni. Har set en lidt “alternativ” ind til Porto og vil gerne spørge hvad dun mener om det. ,
  Måske har du prøvet det af eller hørt om andre der har. Lige før Pinheiro da Bemposta går man til venstre mod havet. Hen over Ovar mod Furadouro og langs kysten mod Espinho og langs kysten mod Porto. Hvad tænker du ? Trine Bang Overgaard

  SvarSlet
 2. Kære Trine Bang Overgaard,
  har du mulighed for at sende mig en mail på jakobsvejen@gmail.com , så skal jeg nok forsøge at svare dig.
  Poul Erik Magnussen

  SvarSlet