torsdag den 29. august 2019

Via Francigena - Verdens Kulturarv ?

Foreningerne bag Via Francigena forsøger at blive Verdenskulturarv. Men der oplyses ikke noget om forbedringer af service langs ruten for de gående pilgrimme.
I efteråret regner vi med at være klar med en ansøgning til Unesco om at gøre Via Francigena til Verdenskulturarv, siger formanden for Den europæiske Sammenslutning om Via Francigena, italieneren Luca Brusch til Vatican News. Pilgrimsruten Via Francigena går fra Sydengland (Canterbury) gennem Frankrig og Schweiz ned gennem Italien med Peters Grav i Peterskirken i Rom som endemål.
De første pilgrimme menes at være gået den vej i slutningen af 500-tallet, og i 900-tallet udgav ærkebiskop Sigerich af Canterbury en guide med en beskrivelse af vejen mod Rom.
Du kan læse hele historien her: https://www.vaticannews.va/it/mondo/news/2019-08/via-francigena-candidatura-a-patrimonio-unesco.html
Pilgrimsruten Via Francigena har ligesom andre pilgrimsruter i Europa oplevet en renæssance siden det blev "moderne" igen at gå af Camino Frances (Caminoen/Jakobsvejen) mod Santiago de Compostela i 1980erne. En trend der stadig holder sig med en stigning i antallet af pilgrimme hvert år.
Pilgrimme, der går til Rom siger dog stadig, at de de sidste etaper gennem Lazio (Regionen Rom ligger i) ikke er nær så godt afmærket og sikker for pilgrimme at gå på, som resten af den lange rute. Ligesom de "klager over" dyr overnatning. I artiklen om ansøgningen til Unesco står der intet om nye planer, investeringer i selve pilgrimsruten. (Fotoet er fra Viterbo, der ligger ca 4-5 etaper/110 km. før Peterskirken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar