søndag den 25. august 2019

Ingen entre til Katedralen i Santiago

Alle skal have mulighed for at komme ind i Helligdomen, siger Santiagos ærkebiskop Julián Barrio.
Sålænge Julián Barrio er ærkebiskop i Santiago de Compostela kommer entre til Katedralen ikke på tale, siger katedralens dekan Segundo Pérez i følge den spanske avis (galiciske) el Correo Gallego. Udtalelsen faldt for nylig under en reception i Pilgrimskontoret i Santiago, hvor det blev oplyst, at der hver evig eneste dag kommer flere og flere ind i katedralen dagligt, og at det indimellem er svært at komme frem. Santiago Katedralen får hver dag besøg af flere tusinde mennesker, og antallet vokser hele tiden.
Trods det at mange mener, at Santiago er overvældet med pilgrimme - for mange pilgrimme, overvejer den katolske kirke ikke muligheden for at tage entre af de besøgende til katedralen. I Hvert fald ikke så længe den nuværende ærkebiskop sidder i embedet vil dette spørgsmål blive rejst. Vi skal IKKE fratage nogen muligheden for at besøge Katedralen, mener ærkebiskop Julián Barrio altså i følge dekanen Segundo Pérez, der har kontakten til de mange vandrende pilgrimme, der kommer til Santiago.
Ved samme lejlighed oplyste Segundo Pérez, at Botafumeiro'en (Det store røgelseskar) i Katedralen vil komme til at fungere igen i begyndelsen af 2020.
Det er i de seneste 10-15 år blevet mere og mere almindeligt at tage entre for besøg i Katedralerne i Spanien.
Ærkebiskop Julián Barrio Barrio er 73 år og blev udnævnt til ærkebiskop i 1996.
Personlig kommentar: Jeg håber, at Julián Barrio Barrio holder meget længe i embedet som ærkebiskop.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar