torsdag den 22. august 2019

Væggelus på Caminoen

Bed Bugs: I was told that this is part of the way and not their problem, skriver walisisk pilgrim, der lige nu ner på Camino Frances
Væggelus er et af de store problemer for caminovandring i Spanien. På mange herberger forsøger de at gøre noget ved problemet, men man hører desværre også ofte historier, som denne, der lige nu er at læse på https://www.caminodesantiago.me . Oplevelsen er gengivet af walisiske Lucy, der ordret skriver følgende:
Could not sleep
Bitten all over
Found live bed bug
Took photo, captured bug in container & took video footage of it on bed
Staff at albergue won’t wake up to help me
Need to boil my belongings
Took bed bug precautions pre & during my trip
Inspected bed yesterday upon arrival
Camino Frances Hostel
Santibanez de Valdeiglesias
They didn’t seem bothered- a concern
They gladly let me hot wash and hot dry my clothes

Og så tilføjer hun lakonisk:
I was told that this is part of the way and not their problem!
Og selvfølgelig er det også herbergernes problem. Jeg har aldrig overnattet i det pågældende private herberg, Albergue Camino Francés i byen Santibáñez de Valdeiglesias der ligger ca 5 km efter byen Hospital de Órbigo i retning mod Astorga. Det er min subjektive fornemmelse, at nogle private herberger er bange for at få omsætningen (fortjenesten) til at falde på grund af væggelus, og at de håber problemet forsvinder, hvis de benægter dets eksistens eller slår det hen, som den walisiske pilgrim Lucy her beskriver. I Frankrig har de langs de store pilgrimsruter, Via de Podiensis (le Puy) og via Tolosana (Arles) gjort et kæmpearbejde - også på de private herberger - for at komme ondet til livs. Og det er stort set lykkedes. Her hører man aldrig om nye væggelusangreb, men en masse om forebyggelse.
Kommentar: Jeg kan kun råde pilgrimme til at holde sig fra herberger, der ikke tager problemet alvorligt og advarer andre pilgrimme, hvis de støder på den slags herberger. Manglende indtægter kan forhåbentlig få nogen til at vågne op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar