onsdag den 21. august 2019

84 redningsaktioner på Napoleonsruten i år

Hver 3. dag siden nytår har brandvæsnet i Navarra måtte hente pilgrimme ned fra Pyrenæerne på pilgrimsstien mlem Saint Jean Pied de Port og Roncesvalles.
Der er nu i nordspanske medier kommet flere detaljer frem om redningsaktionen i søndags, hvor 20 irske pilgrimme måtte give op på Napoleonsruten tæt ved bjerget Lepoeder.(Og omtalt her på www.jakobsvejen.dk i går) Her et lille sammendrag af de informationer, der kan læses på denne hjemmeside: https://www.noticiasdenavarra.com/2019/08/20/sociedad/navarra/la-niebla-que-cego-a-20-irlandeses-en-lepoeder
Det er 84. gang i indeværende kalender år 2019, at bjergredningsmandskab fra Brandvæsnet i Navarra har måtte gå i bjergene for at hjælpe pilgrimme. De 20 irske pilgrimme befandt sig i 1.430 meters højde i tæt tåge og i 10 plus grader, da de blev hentet ned. De 20 pilgrimme var med et irsk "rejse-pilgrimsselskab", Camino by The Way, der havde sørget for bagagetransport. De forlod Saint Jean Pied de Port ved 8 tiden om morgenen og var ved Orisson, hvor de holdt pause ved 11-tiden. De var imidlertid væsentlig længere om at nå toppen end forventet, og de var i følge artiklen (samt de fotos undertegnede har set på nettet) slet ikke klædt på til de kun 10 graders varme, der var på toppen, ligesom tåge og småregn gør pilgrimmene våde.
I følge den spanske avis: https://www.diariodenavarra.es/noticias/navarra/2019/08/19/una-veintena-peregrinos-rescatados-roncesvalles-661707-300.html var nogle af pilgrimmene i flip flops-sandaler.
Ja, 84 redningsaktioner siden 1. januar taler for sig selv. Der går en hel del pilgrimme over Pyrenæerne uden at være forbedredt tilstrækkeligt, og i dette tilfælde en større gruppe, der oven i købet havde betalt et firma for at guide dem over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar