lørdag den 3. august 2019

Pilgrimspas, hvor og hvordan ?

Det er muligt at købe credential/pilgrimspas hjemmefra, men en del pilgrimme foretrækker at købe et i "startbyen".
Jeg skal gå pilgrimsvandring fra Saint Jean Pied de Port i september. Skal jeg have et pilgrimspas med fra Danmark ?, lyder spørgsmålet. Og svaret er, at der er frit valg. Nogen pilgrimme foretrækker at få et på pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port, som det under alle omstændigheder er en god ide at besøge inden turen over Pyrenæerne. Andre pilgrimme har et pilgrimspas med hjemmefra.
1) Man kan ikke overnatte på non-profitherberger i Spanien uden Credential/pilgrimspas. Non-profitherberger er bl.a. de mange Albergue Parroquial (menigheds/kristne herberger), herberger i klostre, kommunale herberger, samt herberger drevet af diverse pilgrimsforeninger. Passet bliver stemplet ved hver overnatning.
2) Hvis man gerne vil have et compostela (en slags bevis for pilgrimsturen udstedt af Katedralen (Den katolske kirke) i Santiago skal man fremvise pilgrimspas med to stempler pr. vandringsdag de sidste 100 km før Santiago.
3) Passet kan købes mange steder. Her i Danmark i den katolske domkirke i København, Sankt Ansgar Kirke i Bredegade 64 , telefon 33 13 37 62 ( Det er en god ide at ringe først af hensyn til åbningstid), på nettet via Katolsk Forlag https://katolskforlag.dk/, samt via Foreningen danske Santiagopilgrimme. Men det er også muligt at købe passet i rigtig mange startbyer. Senest købte jeg et i Katedralen i Le Puy en Velay, så første stempel i passet var fra Katedralen i Le Puy. Jeg har også flere gange gået med et pas med første stempel fra bispedømmet København, Sankt Ansgar, som du får, hvis du køber det på Katolsk forlag eller i Den katolske Domkirke i København, og sidste stempel var fra Katedralen i Santiago.
4) Jeg anbefaler, at du - uanset hvor du køber dit Credential/pilgrimspas - går på besøg på Pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port. Vejret over Pyrenæerne er meget "lumsk", og her får du vejrudsigten, og hvilken vej du bør gå. Dernæst udleverer de et lille kort med pilgrimsstierne over Pyrenæerne, som jeg varmt kan anbefale at bruge, ligesom de plejer at udleverer en trykt liste med alle non-profitherberger på vejen til Santiago, som også kan være en god hjælp.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar