mandag den 19. august 2019

Camino Aragonés - en anden start på Camino Frances

Turen over eller fra Somportpasset til Camino Frances giver en mindre "hektisk" start på pilgrimsfærden.
En - måske - kommende pilgrim vil gerne vide forskellen på at begynde pilgrimsfærden til Santiago i Somportpasset i stedet for, som de fleste i Saint Jean Pied de Port. Og der er stor forskel.
Jeg har kun gået over Somportpasset een gang, mens jeg har passeret Saint Jean Pied de Port efterhånden en hel del gange. Men turen over (eller fra) Somportpasset kan varmt anbefales. Jeg har tidligere skrevet flere gange om starten i Saint Jean Pioed de Port, så her lidt mere om Jakobsvejen/Caminoen fra Somportpasset, der har fået navn efter floden Aragonés, Camino Aragonés .
Jeg anbefaler, at du begynder i Oloron-Sainte-Marie i Frankrig ved foden af Pyrenæerne. Herfra er der ca 60 km op til toppen (1.640 meter), og det tager - for de fleste - tre dage. Der er herberger undervejs. Herfra går man dog lidt ned af bjerget for at overnatte i Canfranc-Estación.
Turen op går gennem frodigt skovlandskab, mens turen ned på den anden side er mindre grøn. Men et meget flot tur på begge sider af passet. Fra det højeste punkt til Puente la Reina er der ca 140 km, som de fleste deler i 6 etaper. Det er muligt at lave en par alternative sving undervejs til diverse klostre. Landskabet er - for de fleste - fantastisk med store varitationer. Der er pænt med herberger, og selvom ruten er langt mindre benyttet end turen over Lepoeder (Napoleonsruten), er der nok pilgrimme til at der er pilgrimsfællesskaber og pilgrimsliv.
Den mest kendte tyske pilgrimsguideforfatter, Raimund Joos, har lagt sin guide ud på nettet, som kan læses her:http://www.camino-de-santiago.de/Camino-Aragones.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar