fredag den 23. juni 2017

SOS i Pyrenæerne

Man skal altid spørge sig for om forholdene ved Saint Jean Pied de Port inden opstigning til Leopoder, men her et kort, hvis det skulle gå galt.
Der sker - desværre - stadig uheld i Pyrenæerne mellem Saint Jean Pied de Port og Roncesvalles, der for mange danske pilgrimme er første etape på turen til Santiago. Heldigvis kommer tusindvis af pilgrimme over i god behold uden problemer og får en rigtig god start på pilgrimsvandringen. Men nu er jeg faldet over et kort, der på flere sprog beskriver, hvad man skal gøre, hvis det går galt. Kortet kan trykkes ud fra denne web-side, hvilket jeg anbefaler stærkt. http://www.caminosantiago.org/cpperegrino/servicios/pdf/MapaSosPirineos.pdf
Husk:
1) der er to veje fra Saint Jean Pied de Port til Roncesvalles. Den smukkeste over Col Leopoder, den anden over byen Valcarlos. Spørg på Pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port om vejr og andre forhold, før du begynder opstigningen. I sne, tåge, stærk regn og storm er det en god ide at tage turen over Valcarlos.
2) Er det OK at gå over Leopoder, så er det en god ide at overnatte ved Col Orisson. Der kan bestilles plads på refugiet ( http://www.refuge-orisson.com/en/ ) i forvejen. Man kan godt gå over Leopoder på en dag, men det er temmelig anstrengende for mange på førstedagen, og nogle pilgrimme slås ofte med skader (vabler m.m.) i længere tid efter at have passeret toppen på en dag.
Her en smuk morgen ved Col Orisson

Ingen kommentarer:

Send en kommentar