torsdag den 22. juni 2017

"Reformations-pilgrimsvandring" - Hjælp forfulgte kristne

En 62 årig franskmand beder andre pilgrimme om at gå med på "Vandring i Eksil" gennem Frankrig, Geneve til Bad Karlshafen i Tyskland. Vandringen skal have fokus på forfulgte kristne i Syrien.
Den 62 årige franskmand Marc Brunet vil gerne i 500 året for reformationen sætte fokus på nutidens forfulgte kristne i Syrien og andre steder i mellemøsten. Det vil han gøre ved at gå en særlig Sentier des Huguenots, Huguenotvandresti, både til minde om de mange Huguenotter, der blev forfulgt i Europa i 1600 tallet, men ikke mindst for at sætte fokus på nutidens forfulgte kristne i Syrien og andre steder i mellemøsten. Marc Brunet har valgt at kalde sin pilgrimsvandring for Marche de l’Exil (Vandring i eksil). Turen starter den 8. juli, er på 1.600 km og skal gå fra Poët-Laval i Frankrig, over Geneve i Schweiz til Bad Karlshafen i Tyskland, der var Huguenotby og i dag huser et Huguenotmuseum. Bad Karlshaven ligger mellem Paderborn og Göttingen.
Marc Brunet oplyser, at det er muligt at gå med hele vejen, noget af vejen - også kun få dage, samt støtte initiativet økonomisk, så nutidens forfulgte kristne kan få hjælp. Det er den katolske franske hjemmeside Pelerin, der informerer om initiativet på denne hjemmeside: http://www.pelerin.com/Pelerinages/Venez-randonner-sur-le-Sentier-des-Huguenots; Du kan også skrive direkte til initiativtagerne på contact@aventure-en-solidaire.net eller læse mere på www.aventure-en-solidaire.net eller ringe til 0033 (0)68208 3195 .






Ingen kommentarer:

Send en kommentar