tirsdag den 27. juni 2017

Husk Jakobsdag, hvis du skal på Caminoen nu

Pilgrimme, der går til Santiago i- og omkring Sankt Jakobsdag, den 25. juli, skal huske at bestille overnatning i god tid. Byen er simpelthen fyldt til bristepunktet.
Der kommer flere og flere til Santiago de Compostella hvert år omkring den 25. juli for at være med til at fejre, Apostlen Jakobs dag. I såkaldt hellige år, hvor den 25. juli falder på en søndag, stiger antallet af besøgende, turister og pilgrimme eksplosivt, men kurven er kun gået en vej siden pilgrimsvandringen til Santiago fik sin store renæssance i 1980erne, og det er opad.
I fjor var det nærmest umuligt for ankomne gående Santiago-pilgrimme at få en seng fra 10 dage før den 25. juli til 5 dage efter. Derfor har du planer om at gå til Santiago og ankomme til byen, når stemningen er i top og al ting "koger", er det en rigtig god ide at reservere overnatning hjemmefra. Man skal dog være opmærksom på, at priserne på en seng er langt over det normale i slutningen af juli.
En anden mulighed er at indlogerer sig på herberget på Monte de Gozo ca 5 km før Santiago, og så gå ind eller bruge bussen frem og tilbage i dagene omkring den 25. juli. Herberget har plads til over 500 pilgrimme. Man har lov til at sove der 3 døgn med pilgrimspas, men igen her bliver der også fyldt.
Det endelige program for Jakobsdagen ligger her: http://www.santiagoturismo.com/festas-e-tradicions/festas-do-apostolo-santiago. Den liturgiske del af fejringen foregår i katedralen, og her vil man snart kunne se programmet på denne hjemmeside: http://www.catedraldesantiago.es/en/node/130

Ingen kommentarer:

Send en kommentar