fredag den 2. juni 2017

Antallet af Santiagopilgrimme fortsætter med at stige

Maj måned i år blev nok et rekordmåned for antallet af jakobspilgrimme, MEN Camino Frances er stagneret i antallet af pilgrimme.
Det blev samlet en stigning på 8 % i antallet af pilgrimme, der kom til Santiago i maj i år forhold til i fjor. Det samlede antal pilgrimme steg fra 32.776 til 35.345, så mængden af rygsække i kvarteret omkring katedralen i Santiago bare stiger og stiger. Men ude på de mange pilgrimsruter mod Santiago er der i maj sket en væsentlig ændring, som for såvel kommende som garvede Santiagopilgrimme er værd at bemærke.
21.510 pilgrimme kom i maj i år til Santiago af Camino Frances - den mest benyttede af alle ruterne, mod 21.302 i maj i fjor (2016) - altså stort set samme antal, og dermed et fald i den procentvise andel af pilgrimmene fra 65 % til lige knapt 61 %. Det er maj-statistikkens største nyhed.
Så den megen "snak" på diverse hjemmesider om, at der nu er for overfyldt på Camino Frances, og at "man derfor skal vælge en af de andre camino'er" synes altså nu for alvor at have slået igennem. Denne artikels forfatter har selv i april-maj gået 500 km af Via de la Plata fra Sevilla til Salamanca - altså kun halvdelen af vejen til Santiago. På den første halvdel af ruten meldte herberger, barer og handlende i de små pilgrimsbyer om en stor stigning i antallet af pilgrimme. Via de la Plata havde i fjor (2016) 1.230, der kom i mål som jakobspilgrimme; i år er tallet steget til 1.351, hvilket stort set (med lille pil opad) er den samme andel af det samlede antal pilgrimme for maj i år som i fjor.
Her tallene fra de forskellige ruter i maj i år med antallet fra samme måned i fjor lige efter: Camino Portugues 7.151 (6.399); Camino del Norte con 1.690 (1.480) ; Camino Primitivo 1.458 (1.228 ); Camino Ingles 1.115 (978); Portugues Kystruten 776 ( Det er første gang denne rute opgøres særskilt).
Tallene viser med al tydelighed, at vandring fra Portugal ( i øvrigt primært fra Porto er blevet mere og mere populært). Og selv om Camino Frances ikke har fået nævneværdige flere pilgrimme i maj i år i forhold til i fjor, er det altså stadig langt den mest populære rute, hvor man undervejs dagligt kan tælle 100vis af pilgrimme på hver enkelt etape.
Jeg vender tilbage med flere statistiske informationer en af dagene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar