torsdag den 1. juni 2017

Camino Ignaciano - alternativ/supplement til Santiago

Camino Ignaciano er en mulighed for de pilgrimme, der efter at have gået af de traditionelle "caminoer" vil prøve noget nyt.
Camino Ignaciano er en pilgrimrute i Jesuiterordernes grundlægger, Ignatius', fodspor gennem det nordlige Spanien. Ruten går gennem de spanske regioner Baskerlandet, La Rioja, Navarra, Aragon og Catalonien. Den er på ca 650 km , og på lille stykke "kysser" ruten Camino Frances.
Se ruten her. Redaktøren af denne hjemmeside har IKKE selv gået denne pilgrimrute, men jeg har efterhånden læst så mange positive beretninger på nettet om den, at lysten er stærkt stigende. Seneste beretning er set på den franske pilgrimshjemmeside http://www.pelerin.com/Pelerinages/Sur-le-chemin-de-saint-Ignace-en-Espagne , hvor Jean-Pierre Musialowski, der har gået til Santiago 3 gange fortæller om en tur af le Chemin de saint Ignace, som ruten hedder på fransk.
Ifølge Jean-Pierre Musialowski er ruten udmærket afmærket, men med forskellige overnatningsmuligheder undervejs. På det første stykke fra Loyola ( Ignatius fødeby/sted ) til Logroño i Rioja er der ikke mange traditionelle herberg, her må man bo på små pensioner, hoteller eller lignende de steder undervejs, hvor der ikke er et kloster eller anden kirkelig overnatningsmulighed. Efter Logrono skulle der være mere traditionelle herberger på resten af ruten.
Her et par hjemmesider, der beskriver ruten: http://caminoignaciano.org/en ; https://ignatiancamino.com/, og dernæst et par spanske guides, der beskriver ruten:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar