lørdag den 10. juni 2017

Botafumeiro om fredagen ?

Det store røgelseskar i Santiago Katedralen svinger stadig lystigt, men det er svært at vide præcist hvornår !
Den i mange år faste tradition med et svingende røgelseskar, Botafumeiro, ved pilgrimsmessen fredag aften i Katedralen i Santiago har været en stor oplevelse for såvel mange pilgrimme, som turister. Denne tradition blev af katedralens ledelse stoppet i år - formentlig af økonomiske grunde, da der skal 8 mand til at styre røgelseskaret, og det koster lønninger. Det har hele tiden været muligt at betale for at få karet i sving. Det svinger dog ikke længere direkte under messen, eukaristien, men i slutningen af messen lige efter velsignelsen - bl.a. fordi mange kirkegængere (pilgrimme og turister) farer op og masser rundtmellem hinanden for at filme begivenheden, hvilket katedralens præsteskab ikke fandt særlig andagtsfuld midt under forvandlingen af brød og vin.
Jeg kan nu af flere hjemmesider - bl.a. det tyske pilgrimsforum www.pilgerforum.de - se, at de mange bekymringer for kommende pilgrimme, der ankommer/er ankommet til Santiago i år, fordi denne tradition med en fredagsaften-Botafumeiro syntes slut; nu ser ud til ikke at holde stik. Flere pilgrimme meddeler nemlig, at de har haft store oplevelser ved messen - bl.a. fredag aftner - med en svingende Botafumeiro. Så enten betaler nogen for at se begivenheden eller også finder Katedralens ledelse nogle penge til det. Det bliver dog først annonceret samme dag eller dagen før. Så det er ikke muligt at planlægge sin ankomst til Santiago efter el Botafumeiro.
Jeg har tidligere hørt, at flere rejsebureauer reklamere med, at deres rejsegruppe kommer til en svingende el Botafumeiro i Katedralen fredag, og det kan betyde, at det i realiteten er turisterne, der betaler for begivenheden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar