onsdag den 13. juli 2016

Tysk guide med Camino Portugues over Fatima

De fleste Caminho Português -guider har alene ruten Porto - Santiago.
Camino Portugues eller Caminho Português ( som den hedder på portugisisk ) går fra Lissabon til Santiago, og for forholdsvis få år siden er der lavet en afstikker over
Fatima, et portugisisk Maria-valfartssted, hvor der er Maria-andagter med lys-positioner hver aften hele året, og som dagligt besøges af fra 1.000 mennesker og opad. Det er muligt at overnatte på herberg ( gratis for gående pilgrimme) på selve valfartsområdet. Det er dog stadig sådan, at langt de fleste pilgrimme begynder deres pilgrimstur langt senere på ruten, nemlig i Porto ( primært ikke-spaniere) med ca 11 dagsetaper til Santiago, mens mange spaniere først starter ved den spansk-portugisiske grænse ( ca 5 dage før Santiago).
Derfor begynder pilgrimsruten i alle de traditionelle pilgrimsguider fra forlag som Rother Wanderführer og OutDoor også først i Porto. Der findes en rigtig god engelsk guide, af John Brierly, der går fra Lissabon, men den har ikke varianten over Fatima med. Da jeg i april-maj i år gik fra Fatima til Santiago, brugte jeg en ikke særlig god fransk guide.
Nu har jeg på nettet fundet en tysk guide, senest opdateret i 2014, som har varianten over Fatima med. Umiddelbart ( jeg har ikke haft guiden i hånden) ser den væsentlig bedre ud end den franske. Guiden er skrevet af tyske Kathrin Hützen ( på tysk) og er senest opdateret i 2014. Den kan købes på nettet via Amazon.
Du kan læse mere om Camino Portugues ( over Fatima) her på siden under Europæiske pilgrimsveje.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar