tirsdag den 12. juli 2016

Fejringen af Sankt Jakob begynder denne uge.

I Galicien begynder årsfejringen af Santiago/Sankt Jakob/Sankt Ib/Saint Jacques/Saint James 10 dage før hans navnedag/dødsdag.
Der er efterhånden forholdsvis få år til, at det er 2.000 år siden, at apostlen Jakob blev henrettet i Jerusalem (Den 25. juli år 44). I Santiago fejrer de Sankt Jakobs dag (dødsdag) hvert år, og efterhånden er festlighederne i anledning af Sankt Jakobsdag på 2 uger i almindelige år, og endnu mere de år, hvor Sankt Jakobsdag falder på en søndag. I år er det den 25. juli en mandag, men allerede nu på fredag, den 15. juli begynder festlighederne i Santiagos gader for at kulminerer natten mellem den 24. og 25. juli og hele den 25. juli, hvor der er festmesser, festfyrværkeri og katedralen illumineret i forskellige farver. Det er national helligdag i hele Galicien den 25. juli, og skoler, institutioner og mange arbejdspladser holder lukket.
Antallet af pilgrimme, der ankommer til Santiago i dagene op til den 25. juli plejer at kunne tælles i tusindvis. I middelalderen kom langt de fleste af pilgrimme, der gik til Santiago, frem netop til 25. juli. Der er beretninger fra 1200 tallet om hundredevis af pilgrimme, der ventede i dage på Monte Gozo bjerget 5 km uden for byen, hvorefter de den 25. juli meget tidligt gik i samlet flok ind til Katedralen for at deltage i festmessen.
Herunder et billede som en pilgrimsmesse former sig i dag, hvor det store røgelseskar, Botafumeiro, er i sving.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar