søndag den 10. juli 2016

Fra Paris til Santiago 1839 km.

Gå hele vejen fra Paris og se/tryk både rute og overnatning direkte på nettet.
Har du allerede gået flere af de store pilgrimsruter til Santiago var det måske en ide at prøve en af de rigtig store middelalderruter, der går fra Paris - Orléans - Tours - Poitiers - Le Bouscat (Bordeaux ) - Saint Jean Pied de Port og videre af Camino Frances til Santiago de Compostella.
Turen begynder for nutidens pilgrimme ved Saint Jacques - tårnet i Paris, videre forbi Notre Dame og mod syd ud af Rue Saint Jacques, der trods revolutioner og meget andet har bevaret sit navn efter de mange pilgrimme, der i middelalderen og frem til revolutionen gik denne vej på deres pilgrimstur til Sankt Jakobs grav.
Der findes en del trykte guider, som du kan bruge på turen. Du kan bl.a. se dem på nettet, ruten hedder også GR 655 eller det gamle romerske navn for denne strækning Via Turonensis. Hvis du vil trykke alt om ruten ud fra nettet kan du finde næsten alt, hvad du skal bruge her med bl.a. en rigtig god herbergsliste: http://www.lescheminsdecompostelle.fr/guide-papier-gratuit.html Men der er flere andre hjemmesider, som har noget om ruten.
Der er også lavet en film om turen fra Paris til Saint Jean Pied de Port - typisk fransk vil nogen sige. Filmen har ikke mange oplysninger; men viser i et poetisk billedsprog, hvad pilgrimmen kan opleve på de første 1028 km. , nemlig mellem Tour Saint Jacques i Paris og pilgrimsporten i Saint Jean Pied de Port. Den 11 minutter lange film "Compostelle, le chemin de la vie" kan ses her på denne adresse: http://www.pelerin.com/Pelerinages/Chemin-de-Saint-Jacques-de-Compostelle/Temoignages-de-pelerins-de-Saint-Jacques-de-Compostelle/En-exclusivite-11-minutes-du-film-Compostelle-le-chemin-de-la-vie?&xtmc=Freddy_Mouchard&xtcr=4
Undertegnede har ikke gået denne rute, men alene taget 2 andre af de franske ruter til Santiago, nemlig Via Podiensis fra Le Puy og Via Tolosana fra Arles. Disse 2 ruter står der mere under Europæiske pilgrimsveje her på siden. Men lysten til at tage turen fra Paris mangler ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar