lørdag den 30. juli 2016

Mange pilgrimme søger lægehjælp undervejs

Alene i Rioja-reginonen kunne man i fjor tælle 1.192 pilgrimme fra EU-lande, der havde søgt læge.
Forstuvninger, vabler, hedeslag og senebetændelse er stort set diagnosen på de 1.192 pilgrimme fra EU-lande´, der i løbet af 2015 søgte "gratis" lægehjælp i Rioja Regionen (omkring Logrono)med det blå sygesikringsbevis i hånden. I sig selv et højt tal, som dog bør ses i forhold til, at op mod 75.000 pilgrimme på den franske rute, Camino Frances, gik den vej forbi.
Den lokale avis La Rioja skriver, at 4 til 5 pilgrimme dagligt i sommerhalvåret søger til et sundhedscentre i Rioja for at få assistance, og at der er nogenlunde ens behov i Logrono, Navarrete og Santo Domingo de la Calzada.
Det er ikke første gang, at jeg har læst historier i lokale spanske medier, om pilgrimmes forbrug af spansk sundhedstjeneste. Det er kun EU-borgere, der har ret til gratis/ eller billig hjælp. Derfor husk det blå sygesikringsbevis. I fjor 2015 fik min medpilgrim betændelse i munden og søgte lægehjælp og kom i behandling med det samme på et lægehus. Det kostede ikke en euro, så snart det blå sygesikringsbevis blev vist frem. For fire år siden mødte jeg en kvindelig amerikansk pilgrim, der havde kæmpevabler og store sår på fødderne. Hun var ikke forsikret mod disse skader og opgav lægebehandling, da hun fik at vide, hvad det ville koste. Derfor: Husk det blå sygesikringsbevis !!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar