torsdag den 14. juli 2016

"Kun" omkring 40.000 går fra Frankrig eller endnu længere

I maj og starten af juni meldte nogle pilgrimme om overfyldte herberger og "alt for mange pilgrimme" i starten af Camino frances, men de lang fleste starter faktisk efter Burgos.
Det er selvfølgelig temmelig individuelt om den enkelte pilgrim føler, at der er for mange pilgrimme på Camino frances nu. I øjeblikket, hvor antallet faktisk er stigende, lyder der pt. ingen kritik, men en del pilgrimme forveksle det samlede antal pilgrimme der kommer ind til Santiago med antallet af pilgrimme, der begynder i Saint Jean Pied de Port. Hvis man ser på den samlede statistik over pilgrimme, der har bedt om Compostela i 2015 - ialt 262.516 - er det faktisk kun en lille brøkdel, som har begyndt deres pilgrimsfærd i Saint Jean Pied de Port eller endnu længere væk.
"Kun" ca 40.000 pilgrimme har gået 800 km eller mere og begyndt pilgrimsfærden nord for Pyrenæerne. Det kan ses af grafikken herover, som jeg har hentet på http://caminoteca.com/
Samme hjemmeside har en grafik, der viser, hvilke ruter til Santiago pilgrimmene gik i 2015. Der er foreløbig meget små forskydninger jakobsvejene imellem i 2016. Samlet er der indtil nu omkring 10 % flere pilgrimme end i fjor, og det ser ud til, at Camino Portugues vil få den forholdsvis største stigning i søgningen i 2016. Og derudover har de pilgrimme, der gerne vil gå på lidt "mindre trafikkerede" pilgrimsveje mulighed for at vælge nogle af de ny- eller reetablerede ruter, som der er rigtig mange af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar