fredag den 22. juli 2016

Jeg er for gammel til at gå Camino !

Der er pilgrimme som har passeret de 80 år, der tager hele turen fra Saint Jean Pied de Port.
Jeg har paseret 75 år, er jeg for gammel til at gå Caminoen ? ( Underforstået, fra Saint Jean Pied de Port til Santiago i - i alt 800 km med en tur over Pyrenæerne som start)
Jeg skal være den sidste til at vurdere, hvor gammel man kan være og stadig gå Camino, men jeg har mødt rigtig mange "gamle" pilgrimme på mine egne pilgrimsruter. Jeg husker stadig min første Camino, hvor 83-ørige norditalienske Vittorio gik til Santiago på ca 40 dage efter at have ligget de første aftner i Pyrenæerne fuldstændig lilla i ansigtet, og hvor i hvert fald undertegnede havde en teori om, at han ville falde død om undervejs. Jeg og min 12 årige medpilgrim gik fra ham efter få dage, og vi var en del overraskede, da vi erfarede, at han i fin form gik ind i Santiago efter 40 dage på stien.
Jeg har ligeledes mødt mange pilgrimme et stykke over de 70 år, som jeg har haft svært ved at følge med, når ruten var ekstra hård. Største problem for de fleste ældre synes at være overkøjen på herbergerne, hvis de kommer så sent frem til et herberg, at alle underkøjer er væk.
Her for nylig læste jeg 81 årige amerikanske Jane´s pilgrimsberetning på nettet, som jeg her vil lade gå videre uden dermed at sige, at alle over 80 år sagtens kan gå Camino. Det må hver enkelt gøre op med sig selv.

I was 81 when I did the Camino last year and I definitely did it "my way". Never did I feel in danger and found both other pilgrims and local people invariably friendly. Advice - there is no prize for speed; use walking poles; shoes! I discarded the ones I had brought and got Keen sandals in Logrono - am wearing them right now ; don't overload your backpack and consider sending it by Jaco trans or Os Correos if you need to; water!! is vital; I don't like sunglasses and found my bucket hat worked well; I stopped in Orisson for the first night - good meal and was better prepared for the next day; etcetc. In a way, I found my age an advantage as I have pretty much made peace with the fact that I can no longer run about as I used to do. Now, slow and steady works for me. Have a good time and do your own walk! Buen Camino

Ingen kommentarer:

Send en kommentar