mandag den 13. juni 2016

Vandrestokke i "håndbagagen" ?

Pilgrimme har meget forskellige erfaringer med sikkerhedsfolks vurderinger af, hvorvidt teleskop-vandrestokke må komme med op i Flyet.
Et spørgsmål der er gået igen et par gange er muligheden for at tage vandrestokkene med i flyet sammen med mini-rygsækken før en Camino-tur. Jeg må desværre blive spørgerne svar skyldig. Jeg aner ikke, om det er muligt eller ikke muligt.
For et par år siden spurgte jeg sikkerhedstjenesten i Københavns Lufthavn i Kastrup, om jeg måtte tage mine teleskopvandrestave med op i flyet. Jeg fik et såkaldt ikke-svar. Det afhang af, hvordan de var, men ville jeg være sikker, var det nok bedst at tjekke dem ind i forvejen. Det hjalp ikke, at jeg tilbød at maile dem både mærke og eventuelle fotos. Jeg kan på nettet læse, at andre pilgrimme har vidt forskellige erfaringer.
Her et par eksempler af forskellig karakter skrevet af to pilgrimme og hentet fra en amerikansk (engelsksproget) hjemmeside:
In Bilbao on 19th May, our walking sticks were confiscated at the airport. We were told that we could check them in if we wished to. We were surprised that we weren't allowed to carry them on with us as we had flown with them as carry on from Dublin airport on 12th May. And the previous year, in July 2015, we had taken them as carry-on from Dublin to Biarritz aiport, and then from Bilbao (yes Bilbao airport!) to Dublin. No problem last year. Just giving everyone a heads-up. Might be worth checking in 1 bag with everyone's walking sticks if a few friends are travelling together.
Og den 30 maj forelå på samme hjemmeside et svar fra en pilgrim med en anden erfaring:
I just flew from New Zealand on Cathay and Swiss and TAP via Hong Kong Zurich Madrid to Lisbon. Black Diamond z poles in carry on backpack. Not even questioned at security.
Jeg kan dertil oplyse, at jeg for et par år siden hørte, at sikkerhedstjenesterne i italienske lufthavne generelt beder rejsende med vandrestokke om at tjekke dem ind som bagage.
Personligt tjekker jeg altid rygsækken inklusiv vandrestokkene ind, selvom jeg tit har haft lyst til at tage chancen, især hvis jeg skal mellemlande undervejs, hvor risikoen for at bagagen ender i no-where-land er væsentlig større end ved direkte fly. Det var derfor lidt underligt, da jeg for et par år siden, hvor jeg skulle gå jakobsvejen fra le Puy til Saint Jean Pied de Port, hvor jeg tog med SAS til Geneve med direkte fly og videre med tog, at bagagen ikke dukkede op i Geneve. Hvorfor lige her ? Nå bagagen blev fundet en time senere i selve lufthavnen, den var så let, at den var røget af bagagevognen på vej ind og derefter smidt i et hjørne i ankomsthallen, våd og møgbeskidt. Men jeg fik den med og nåede lige med nød og næppe mit tog.
Så herfra sammen intetsigende ikke-svar, som jeg fik i sikkerhedstjenesten i Københavns Lufthavn.
Og i går søndag kom der 1.720 pilgrimme ind til Santiago. I hele juni i fjor kom der 35.925 pilgrimme til Katedralen i Santiago, og i juni i år har der stort set været 1.000 pilgrimme og derover dagligt. Alt tyder altså på, at antallet af pilgrimme fortsat stiger

Ingen kommentarer:

Send en kommentar