søndag den 5. juni 2016

Mange pilgrimme bor på hotel

I Pontevedra i Galicien er 80 af overnatningerne på byens hoteller pilgrimme.
Hotellerne langs Caminoen lægger de ikke skjul på, at de har fået øget overnatningsraterne væsentligt på grund af pilgrimsvandring. Men derfor kan oplysningen - hentet i avisen la Voz de Galicia - virke lidt overraskende. I Pontevedra kommune, der ligger på Camino Portugues, er 80 procent af hotelovernatningerne nu pilgrimme, oplyser hotellet Cruceiro de Caldas. Mange af pilgrimmene bærer ikke længere store rygsække, men har bagagetransport.
Vi har både brittere, tyske og franske pilgrimme med medium-høj købekraft, der søger komfort i stedet for sovesale, oplyser en anden hoteldirektør José María de Cabo, fra Rias Baixas.
Fra hotel Lotus i Pontevedra lyder der dog kritik. Vi har haft et stigende antal pilgrimme - også med rygsæktransport, men de mange nye pilgrimsherberger, der dukker op langs Camino Portugues, er ikke godt for erhvervslivet. De tager kunderne fra os, lyder det meget kritisk.
Avisen har også talt med et par pilgrimme langs ruten bl.a. 82 årige Rosa Gonzalez fra Alicante: Jeg foretrækker så afgjort refugier og herberger, siger den af alder gamle pilgrim. Det hører med til pilgrimslivet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar