onsdag den 15. juni 2016

Medicinstuderende tager sig af pilgrims-vabler

For 14 år i træk vil flere spanske medicinstuderende i juli og dele af august slå sig byer langs Camino Frances for at hjælpe pilgrimme.
18 medicinstuderen har indtil videre meldt sig frivilligt til dette års hjælpeindsats for pilgrimme med vabler eller andre skader. Indsatsen koncentreres på den sidste trediedel af Camino Frances, hvor der dagligt passerer op mod 2.000 pilgrimme mellem Leon og Santiago. De medicinstuerende vil tage vagter, to studerende af gangen i herbergerne Villadangos del Páramo (Leon), Ponferrada og Astorga i hele juli og starten af august. Det er den internationale organisation Youth Project Foundation, der står bag indsatsen.
Som noget nyt har organisationen denne sommer lavet en aftale med flere fodterapeuter som vil arbejde sammen med de medicinstuderen på de udvalgte herberger.
De medicinstuderens indsat er et sommer supplement til mange lægehuse (småhospitaler/skadestuer) langs hele Camino Frances, som hele året tager sig af pilgrimme med skader, og som gennem årene har hjulpet rigtig mange pilgrimme på vej ( Her skal du dog huske det blå sygesikringsbevis).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar