onsdag den 8. juni 2016

Pilgrimme "farer vild i Santiago" !

Lokalavisen el Correo Gallego kritiserer Santiago by og Katedralen for mangelfuld skiltning til det nye pilgrimscenter
I mange dage og i hundredevis af kilometer har pilgrimmene fulgt den gule pil til Santiago, og når de endelig står der midt på pladsen foran Katedralen, forsvinder den gule pil og pilgrimmene "farer vild", skriver den galiciske lokalavis el Correo Gallego og foreslår, at der laves skilte med gule pile hele vejen til det nye pilgrimscenter i Rua Carretas. Avisen kritiserer lokalregeringen og bystyret for ikke at lave en skiltning, som pilgrimmene kan finde ud af.
I de seneste dage er der dagligt kommet mellem 1.000 og 2.000 pilgrimme ind til Santiago dagligt, og flere af dem løber i følge avisen rundt i gaderne for at finde pilgrimscentret og få et Compostela (bevis for pilgrimsdfærden).
Kortet her nedenfor viser vejen mellem det "gamle/tidligere" pilgrimskontor og det nye. Men det hjælper jo ikke nye pilgrimme. Derfor til jer der skal afsted i sommer følgende:
Det nye pilgrimscenter ligger nede bag den store kirkeplads, Plaza del Obradoiro. Når i kommer ind på pladsen (nogenlunde midt i det viste kort) og står med ryggen mod Katedralen går i over pladsen til højre mod verdens formentlig første ( og i dag et af de dyreste hoteller) Hostal de los Reyes Catolicos. I går ned af trappen parallelt med hotellets forside af Costa de Cristo, nedenfor trappen drejer I til højre af Rua Carretas, I følger gaden helt til enden. Det nye pilgrimscenter ligger i bunden for enden af gaden. Det er en stor nyistandsat hvid middelalderbygning. Indgangen ligger rundt om hjørnet - altså ikke i selve gaden. I skal bemærke en ting. Der er gule pile ned af trappen Costa de Cristo. De fortsætter lige ud, hvor I skal dreje til højre af Rua Carretas. Pilene gælder nemlig ikke som vejviser til pilgrimscentret, men som afmærkning af ruten mod Fisterre/Muxia. Det gør formentlig pilgrimmene endnu mere forvirrede.
Husk at det ikke længere er muligt at have de store rygsække med ind i Katedralen ( af sikkerhedsmæssige grunde). Dog accepteres små dagrygsække. De store rygsække kan deponeres i Pilgrimscentret ( pris 2 Euro). I får/køber en billet ved skranken i ankomstlokalet, hvor I også får jeres Compostela. I skal forvente rimelig lang kø og ventetid ved ankomsten. Så vil I nå pilgrimsmessen kl. 12.00 ( og have en siddeplads) anbefaler jeg, at I er der mindst to timer før - altså ved 10-tiden.
Ud over det daglige antal nye pilgrimme på op mod 2.000, er der mange turister, der gerne vil opleve en pilgrimsmesse, så der er trængsel overalt. Samtidig er dette år et såkaldt helligt år i Den katolske Kirke under overskriften Barmhjertighedens år. Det betyder, at mange spaniere kommer til Santiago i store busser for at gå gennem "Den hellige Port", der er åbnet i anledning af Barmhjertighedens år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar