torsdag den 30. juni 2016

Hvornår kan man se røgelseskaret Botafumeiro ?

Røgelseskaret vil i resten af 2016 være i sving hver fredag aften under pilgrimsmessen kl. 19,30
Hvornår kan jeg som pilgrim, der har gået til Santiago, se det store røgelseskar i sving, lyder spørgsmålet.
Botafumeiro, som røgelseskaret hedder, er i sving på en fast ugedag, nemlig hver fredag aften til pilgrimsmessen kl. 19,30 i resten af 2016. Dernæst er det i sving på særlige kirkelige festdage i 2016 f.eks. på Sankt Jakobsdag, den 25 juli, Maria optagelse i himlen, den 15. august, Kristi konges fest, søndag den 27. november. Da undertegnede senest gik ind i Santiago, søndag den 8. maj, var der både en stopfyldt kirke, samt gang i Botafumeiro ved pilgrimsmessen kl. 12.00.
Her et billede fra maj i år, hvor røgelseskaret er ved at blive gjort klart, reelt efter at den egentlige messe er forbi. Du kan også se Botafumeiro på en lille film på denne web-adresse. https://vimeo.com/41405497
Nogen gange betaler besøgende personer eller grupper lønnen til de 5-6 mand, der skal til at sætte Botafumeiro i gang og styre den undervejs, så den kommer i sving i slutningen af en messe, hvor man ikke venter det. De frivillige på pilgrimskontoret i Rua Carretas vil vide, hvornår den er i brug, så spørg der, når du er i byen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar