tirsdag den 14. juni 2016

Sikkerhed langs N 120 Camino Frances

En gang skete der trafikulykker - også dødsulykker - med pilgrimme involveret på N 120 efter Leon. Nu er forholdene for pilgrimmene blevet yderligere forbedret.
N 120 står for mange pilgrimme, der gik Camino Frances - eller Caminoen, som det bare hed den gang - i 1980erne og 1990erne, som noget af en prøvelse. På det lange stykke - over 30 km - mellem Leon og Hospital de Orbigo, skulle man tidligere gå i kanten af N 120 med både personbiler og store lastbiler, der passerede så tæt, at man mærkede susset på både kind og arm. Det var "hade-etapen" for de fleste pilgrimme. Med årene er det blevet væsentlig bedre. Først lavede man en alternativ rute, som var flere kilometer længere og derfor langt fra benyttet af alle. Dernæst blev der lavet en sti på marken langs N 120, som gav langt mere sikkerhed for pilgrimmene uden at den øredøvende larm fra bilerne forsvandt, men her kan kommunerne langs N 120 med stor ret sige, at vil man gå uden trafikstøj, kan man tage den noget længere alternativsti.
Antallet af ulykker faldt drastisk. Og nu har borgmesteren i Valverde de la Virgin, der ligger direkte på N 120 uden for Leon på vejen mod Hospital de Orbigo, lavet yderligere sikkerhedsforanstaltnminger inde i selve byen, hvor pilgrimmene blandt andet skal krydse N 120 og gå langs den over broer. Der er lavet nye sikkerhedshegn, oplyser den nordspanske lokalavis Diario de Leon, ligesom en række frivillige i de måneder af året, hvor der er stimer af pilgrimme, vil være en slags ekstra "trafikbetjente", der vil hjælpe pilgrimmene sikkert gennem byen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar