torsdag den 16. juni 2016

Den ensomme Vej - smuk fransk pilgrimsrute

I Frankrig findes der pilgrimsstier som går gennem så smukke landskaber, at det giver anderledes oplevelser.
Det er - som før beskrevet her på siden - meget forskelligt at gå i Frankrig og i Spanien. I Frankrig findes der helt fantastisk naturmæsigt smukke ruter bl.a. de første ca 220 km af Chemin de Saint-Jacques de Compostelle (Jakobsvejen/Caminoen) fra Le Puy til Saint Jean Pied de Port, der går under navnet Via Podiensis. Men har du allerede gået den - og måske andre ruter i Frankrig - er en af de seneste pilgrimsruter, der først er blevet afmærket og gjort tilgængelig de seneste par år, måske noget.
Le chemin de solitude, den ensomme vej/sti, kalder franskmændene pilgrimsstien til den hellige Amadour, en eramit der levede i 1100 tallet, og hvis krop endnu ikke her 850 år efter endnu ikke er gået i opløsning.
Pilgrimsstien begynder i Bénévent-l'Abbaye,der ligger nærmest midt i Frankrig ca 80 km nord for Limoges. Pilgrimsruten går mod syd og er på ca 270 km. Den er nu markeret hele vejen og passerer smukke områder, byer og klostre som Creuse, la Haute-Vienne, la Corrèze og Lot den går gennem bjergene i Limousin og og over plateauerne i Quercy. Efter Bourganeuf og Peyrat-le-Château, man passerer det 800 årige cistercienserkloster d’Aubazine, hvor søster Christophora tager imod pilgrimme ( ring helst i forvejen 0033 (0) 5 55 87 39 52 ), og turen fortsætter i Dordogne dalen til Collonges-la-Rouge for at ende på kalkstenbjergene ved Rocamadour.
Du kan læse mere i denne guide : La voie de Rocamadour vers Compostelle, Rando éditions, 96 sider, pris på nettet 12,90 Euro ( der kommer formentlig noget forsendelse på til Danmark, hvis du ikke gør som undertegnede før en pilgrimsvandring i Frankrig, nemlig finder en boghandel i Frankrig, beder dem bestille bogen hjem, for så at hente den på vej til pilgrimsrutens startsted.)
Du kan også læse mere om ruten på denne blog: http://www.un-chemin-de-st-jacques.net/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar