søndag den 29. maj 2016

Herbergsliste for Camino Frances med pris og antal pladser

Her slut maj fortæller en del pilgrimme om fyldte herberger på store strækninger af Camino Frances ( Fra Saint Jean Pied de Port til Santiago). Denne herbergsliste, der oplyser om både pris og antal pladser, så du kan vurderer chancerne for en ledig seng, kan måske hjælpe dig lidt på vej. Listen har kun spansk tekst, men er trods det rimelig nem at finde rundt i.
Donativo: betyder ingen fast pris, men du må meget gerne lægge et beløb i den dertil indrettede kasse. No Admite reserva de plaza: Du kan ikke reservere plads i forvejen. Solo admiten peregrinos con credencial: Betyder, at du kun kan overnatte der, hvis du har pilgrimspas.
Du finder listen på denne web-adresse: http://www.alberguescaminosantiago.com/albergues/
Du finder ikke hoteller, pensioner og privatværelsesudlejning på listen. Du skal endvidere være opmærksom på, at nogle af herbergerne ikke modtager pilgrimme med rygsæktransport, samt pilgrimme der tager bus, tog eller taxi.
Der kommer flere og flere overnatningsmuligheder til på Camino Frances hvert eneste år. Bemærk, at der i de små byer først på ruten, hvor antallet af pilgrimme er væsentligt mindre end i Galicien, er plads til ca 300 pilgrimme på forholdsvis billige herberger, (Kirkelige, kommunale , samt private ) Det gælder f.eks. Puente la Reina og Estalla.
På den danske forening af Santiagopilgrimmes hjemmeside kan du finde en liste med hvilke byer/landsbyer undervejs, hvor det er muligt at overnatte, købe ind m.v. Men det fremgår ikke, hvor mange pladser, der er i de enkelte byer/landsbyer. Listen finder du her: http://www.santiagopilgrimme.dk/page13/page13.html
Her op til weekenden er der kommet 1.710 pilgrimme ind til Santiago fredag, og 1.520 til Santiago i går lørdag. I juli og august kommer der dog omkring 2.000 ind dagligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar