onsdag den 18. maj 2016

Fyldte herberger på Camino Frances

Mange hjemmesider melder lige nu om fyldte herberger på Camino Frances. Hvad gør jeg så ?
Divserse pilgrimsfora har i disse dage meldinger om herberger på Camino Frances, der sætter skiltet "Completo" på døren tidligt om eftermiddagen, og det er et reelt problem, hvis det ikke er muligt at finde en seng. På flere kommunale og kirkelige herberger forsøger de at lave alternative sovepladser i gymnastiksale eller i sportshaller, men det tyder på, at nogle pilgrimme føler sig stressede i kampen om en seng. Nogen mener ligefrem, at Caminoen ( Læs Camino Frances) lige nu er ved at blive kvalt i succes.
Der er - så vidt undertegnede kan forstå - dog stadig en del pladser på private herberger, pensioner, hoteller og lignende. Altså hvor værten/værtsparret lever af at leje ud til pilgrimme. Det er lidt til væsentligt dyrere end på non-profitherbergerne, der har frivillig gratis arbejdskraft.
Det er altså i første omgang et budget/pengespørgsmål, og der er virkelig pilgrimme, der er på lav-budget. Det er et fromt ønske hos undertegnede, at de der har råd overnatter privat, når der er sådan en trængsel som nu. Hvis jeg har forstået det ret, er presset lidt mindre efter Burgos, hvor der er skudt rigtig mange privateindkvarterringer op. Ellers er der måske en mulighed for jer, der ikke kan betale så meget, at gå lidt kortere dagsetaper, så I kom tidligere frem til herbergerne - er du ung og kan sove hvor som helst, er vejret lige nu rigtig godt på det meste af Camino Frances, og jeg har før set yngre pilgrimme sove under halvtage på diverse Alberger. Men det er selvfølgelig ikke optimalt. En sidste mulighed er at skifte rute. Der meldes - efter hvad undertegede ved - ikke om fyldte herberger på Via de la Plata og Caminio del Norte. Jeg har selv gået på Camino Portugues i april-maj, hvor vejret var meget skiftende. Her var der rigtig mange pilgrimme efter Porto, men jeg oplevede på intet tidspunkt pilgrimme, der ikke kunne få en seng. Der var pænt fyldt i Ponte de Lima, og i den lille by Rubiaes blev det lille kommunale herberg helt fyldt, men det private herberg 300 meter længere fremme, hvor jeg overnattede til den dobbelte pris ( 12 euro), var der ledige pladser

Ingen kommentarer:

Send en kommentar