lørdag den 21. maj 2016

Alene som kvinde på Caminoen ?

Tør jeg gå Caminoen som kvinde alene ? spørgsmålet dukker op igen og igen - også her på siden, selv om redaktøren er af hankøn.
Mordet på den kvindelige amerikanske pilgrim Denise Thiem på Camino Frances mellem Astorga og Rabanal i påsken 2015 (altså for over et år siden) har naturligvis gjort flere kvinder bekymrede: Tør jeg gå Caminoen alene ? Jeg har skrevet om denne kvindelige bekymring her på siden flere gange senest, den 11. november 2015. Nu er jeg blevet gjort opmærksom på en tysk hjemmeside: Jakobsweg: Alleine als Frau pilgern.
Her henvises bl.a. til bogen: Frauen Reisen Solo, der er skrevet af Carina Hermann.
En kvindelige pilgrim, der selv har gået Camino del Norte alene ( hvor der er væsentlig færre pilgrimme end på den mest benyttede, Camino Frances), skriver på hjemmesiden følgende om det at gå alene: Du behøver ikke at gøre dig selv store bekymringer, hvis du vil gå Caminoen alene som kvinde. Vejen til Santiago er lige så sikker eller usikkert som livet i en (stor) by. Selvfølgelig er Spanien et andet land, men ​​kulturen her er meget lig vores, i forhold til de mere sydlige lande eller kulturer som i Asien og Sydamerika.
Der er i øvrigt en tendens, som jeg har bemærket i sommeren 2014 på Caminoen alene som kvinde. Det var ikke ualmindeligt, at jeg mødte en gruppe på to eller flere unge kvinder, der startede Caminoen alene, men som undervejs fandt sammen med andre kvinder.
Separate toiletter er normen i refugier og alberger på Caminoen, hvor separate sovesale er noget af en sjældenhed. Ikke desto mindre, kan du føle dig sikker her, fordi hvis du ikke lige løber ind i den absolutte lavsæson, er du sikkert ikke alene, men overnatter sammen med andre pilgrimme. Du vil opdage, at pilgrimme er en særlig slags mennesker, der normalt er meget varm og åbne.
( Dette er et afsnit fra hjemmesiden i min oversættelse)
Du kan læse mere på tysk her: https://jakobsweg-kuestenweg.com/jakobsweg-alleine-als-frau/
Opdatering: Da jeg kan se, at dette indlæg stadig læses, og da det er et spørgsmål, der dukker op her til www.jakobsvejen.dk igen og igen, kan jeg oplyse, at emnet har været omtalt mange gange. Se eventuelt under Jakobsvejen: Kan kvinder gå Caminoen alene 3 fra den 27. januar 2017

Ingen kommentarer:

Send en kommentar