torsdag den 9. august 2018

To santiagopilgrimme døde i varmen

Husk vand hvis du går Camnino nu. Spanske medier melder om to dødsfald på Camino Frances her i august.
To pilgrimme, en tysker og en brasilianer skulle uafhængigt af hinanden være faldet døde om på Caminoen her i august på grund af varmen. Læs eventuelt her: https://g1.globo.com/mundo/noticia/2018/08/07/brasileiro-morre-a-caminho-de-santiago-de-compostela-na-espanha.ghtml . Brasilianeren, der var en erfaren pilgrim, skulle være faldet om på Camino Frances mellem Puente la Reina og Estella - et sted, hvor der går rigtig mange pilgrimme.
Kommentar: Jeg har aldrig prøvet at gå pilgrimsvandring i Spanien i juli og august, men jeg har tidligere i de varme sommermåneder gået i Frankrig og lidt nordligere i Europa. Så jeg kan kun give et helt almindeligt råd til alle, der vil gå i Spanien i varmen. Husk vand, masser af vand, selvom rygsækken bliver tungere. I fjor døde en tysker på Via de la Plata nogle få etaper efter Sevilla - efter sigende på grund af hedeslag og manglende vand.
Jeg har tidligere her på www.jakobsvejen.dk skrevet om dødsfald på Caminoen/pilgrimsvandring. Og der dør pilgrimme på Caminoerne i Spanien hvert år. De fleste på grund af hjertesygdomme, men også nogle i trafikulykker; eller i bjergene, fordi de går op i dårligt vejr - oftest trods advarsler. Og nu de seneste år - altså også på grund af hedeslag.
Dødsfaldene skal ses i forhold til det store antal pilgrimme, der kommer ind til Santiago hvert år, i fjor over 300.000 - en rekord, der højst sandsynligt bliver slået i år
.
RETTELSE: Det er forkert, som jeg skrev ovenfor, at pilgrimme var død ved Puente la Reina. Den brasilianske pilgrim døde af hedeslag på Camino Aragones ved Lumbier (Navarra) - altså før Puente la Reina. Du kan læse mere om dødsfaldet her: http://www.noticiasdenavarra.com/20...eregrino-al-que-se-buscaba-desde-este-domingo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar