onsdag den 29. august 2018

Hvor uansvarlig kan en pilgrim være ?

Nu er pilgrimme IGEN årsag til en naturbrand ved Finestere.
Det er mere end svært at finde selv den mindste undskylding for at opføre sig så uansvarligt og tåbeligt, som de pilgrimme der for nogle dage siden satte spidsen af Finestere i brand, fordi de fandt det absolut nødvendigt at tænde et bål der yderst ude ved "Verdens ende" for at brænde deres gamle sokker.
I middelalderen var der tradition for, at pilgrimmene efter besøget ved Sankt Jakobs Grav i katedralen i Santiago forsatte til stranden ved Finestere, hvor de tog et bad i havet og brændte deres gamle tøj for både bogstaveligt og åndeligt at føle sig rensede ovenpå pilgrimsfærden og være klar til at begynde hjemrejsen - i øvrigt til fods - til et nyt og bedre liv.
Denne tradition blev delvis genoptaget efter årtusindskiftet, hvor det blev almindeligt, at pilgrimme mødtes til solnedgang, bål og sokkeafbrænding ved fyret på den yderste spids af Fisterre ( Verdens ende); som romerne navngav stedet for 2.000 år siden. Men en større naturbrand for at par år siden på grund af pilgrimmes uansvarlige omgang med bål førte til et forbud mod denne skik. Men dette forbud er der så pilgrimme, som - desværre - ikke respekterer, sådan at nogle pilgrimme sent i august efter en meget tør sommer synes, at nu skulle der være bål. Se selv billederne her:https://quepasanacosta.gal/a-pseudotradicion-de-queimar-roupa-na-fin-do-camino-provoca-un-novo-incendio-de-fisterra/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar