mandag den 20. august 2018

Fransk dag i Santiago

Er du på vej til Santiago og skulle have lyst til fællesskab med franske pilgrimme i byen, er der komsammen 25. august.
Der er igen i år fra maj til oktober daglige pilgrimsmesser på flere sprog i den nu færdigrestaurerede Katedral i Santiago. Derudover har der jævnligt været andre "møder" for flere forskellige sprog/nationaliteter. Da der ikke findes noget særligt skandinavisk initiativ i Santiago, har undertegnede ofte lusket sig ind og blevet modtaget rigtig godt ved andre landes messer og pilgrimsarrangementer. Nu melder fire franske pilgrimsforeninger i en mail her til www.jakobsvejen.dk , at de den 25 august holder et større arrangement for fransktalende pilgrimme. Så taler du eller forstår lidt fransk og er på vej af en af pilgrimsruterne til Santiago, får du lige programmet her, og bemærk røgelseskaret med Botafumeiro'en bliver svinget i dagens anledning til en ikke-spansk messe:
Organisée pendant de longues années par la Société Française, les acteurs français du chemin ont décidé cette année de manisfester leur rapprochement en organisant ensemble cet évènement.
Webcompostella, La Fédération Française des Associations des Chemins de Saint Jacques de Compostelle, La Société Française des Amis de Saint Saint Jacques de Compostelle et Compostelle 2000
vous invitent à partager le programme suivant :
11h45 : messe des pèlerins à la Cathédrale suivi du botafumeiro
15h : rencontre avec les pèlerins à l’accueil francophone (rua Carretas)
17h : « Pot du Pèlerin » offert par Webcompostella à l’accueil francophone
18h30 : visite spirituelle de l’extérieur de la Cathédrale (rendez-vous portail nord)

Ja, franskmændene er næsten lige så glade for foreningerne, som os danskere, så der findes ikke mindre end 4 pilgrimsorganisationer - der dog ikke lapper helt over hinanden, når det gælder opgaver. Her på www.jakobsvejen.dk er der kontakt til http://www.webcompostella.com. Det er Webcompostella , der bl.a. står bag den lille franske mini-guide med kristne herberger og andre kirkelige tilbud på de forskellige pilgrimsruter, primært i Frankrig, men også nu rimeligt fyldestgørende på bl.a. Camino frances i Spanien.
Du kan læse mere om arrangementet på Webcompostella's hjemmeside, og hvis du ikke skulle vide hvad fællesspisningen med « Pot du Pèlerin » indebærer, så tror jeg, at det var det man her i landet i 70erne kaldte "indianergryde", og som jeg - når jeg har stået for fællesspisning på efterhånden mange Camino-vandringer har kaldt: "Hvad Supermarkedet Dia byder på af billigste tilbud", her mere om arrangementet:
http://www.webcompostella.com/journee-de-la-france-pour-la-saint-louis-a-santiago/?utm_source=sendinblue&utm_campaign=Vie_du_chemin___aot_2018&utm_medium=email

Ingen kommentarer:

Send en kommentar