tirsdag den 28. august 2018

Den portugiske kystrute har vokseværk

Den største procentvise stigning på de mange pilgrimsveje til Santiago de seneste par år går uden tvivl til kystruten fra Porto til Santiago.
Indtil nu har 8.000 pilgrimme i år gået af den portugiske kystrute, der går fra Porto i Nordportugal til Santiago, ialt knapt 250 km, oplyser hjemmesiden http://www.mundicamino.com. Ruten blev først (færdig)afmærket på hele strækningen i 2015, hvor antallet af pilgrimme for hele året blev på 1.414. I år vil det samlede antal formentlig passerer 10.000, og der er meldinger på diverse pilgrimsforaer om rimelig trængsel på ruten. Ruten løber parrarelet med den traditionelle Camino Portugues, ligesom den "spirituelle rute" vikler sig mellem de to portugisiske pilgrimsruter, så der er flere muligheder for at gå til og fra kystruten.
Næsten alle pilgrimsruterne mod Santiago de Compostela - med en undtagelse, Via de la Plata - har et stigende antal pilgrimme; også igen i år. Men der er næppe tvivl om, at langt den største procentvise stigning er på kystruten fra Porto.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar