fredag den 25. september 2015

Pilgrimme på Camino Portugues bruger 30 Euro om dagen

Pilgrimsforeninger på begge sider af den spansk-portugisiske grænse efterspørger flere herberger og flere frivillige.
Camino Portugues har de senere år haft en procentvis langt større fremgang i antallet af pilgrimme end Camino Frances. I fjor ca 35.000 pilgrimme, og allerede nu ser det ud til at denne jakobsvej vil nå over 42.000 pilgrimme i år. Det får nu flere pilgrimsforeninger på begge sider af grænsen mellem Portugal og Spanien til at efterspørge flere overnatningssteder, samt flere frivillige til at bemande dem. Pilgrimsforeningerne foreslår, at kommuner og regionsregeringer investerer i flere herberg. Det anslås, at hver pilgrim i gennemsnit lægger ca 30 euro om dagen til overnatning og mad. Det betyder, at det samlede antal pilgrimme på ruten Porto - Santiago giver en ekstra omsætning på 15 millioner Euro, hvilket igen - i følge samme pilgrimsforeninger - skulle give basis for nyinvesteringer i flere herger.
Jeg gik Camino Portugues i 2013, og jeg anslår - ligesom pilgrimsforeningerne -, at man stadig kan gå turen med et budget på ca 30 euro om dagen uden på noget tidspunkt at lide nød. Den direkte - og oprindelige - vej ud af Porto til Santiago tager ca 10 dage. Men de fleste går langs vandet ud af Porto og bruger derfor en dag mere. Den direkte vej går gennem industrikvarterer af asfalt veje, mens kyststien er smuk og afvekslende. Det er nu muligt at gå hele vejen fra Lisabon. Der er udmærkede guides - især den engelske, og der er nu overnatningsmuligheder til en rimelig betaling på hele ruten.
Andre pilgrimme vælger at gå fra det portugisiske Maria-valfartssted Fatima - eller gå fra Lissabon til Fatima og derfra videre til Porto og Santiago.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar