onsdag den 16. september 2015

Det første mord på Caminoen

Siden vor tids pilgrimstrend for alvor begyndte, er 129 pilgrimme døde undervejs til Santiago, men drabet på Denise Thiem er det første mord.
Den spanske pilgrimsforening, Asociaciones de Amigos del Camino de Santiago, har siden 1993 indsamlet statistik over, hvor mange pilgrimme der er omkommet på vej til Santiago. Og det er faktisk en del, hvilket også de mange mindesten, der står langs - først og fremmest - Camino Frances vidner om. Det er blevet til ialt 129 dødsfald på de nu snart 23 år. Deraf er 31 omkommet i ulykker, mens resten er kommet et af dage af naturlige grunde. Det første mord er netop blevet opklaret, idet politiet med stor sikkerhed nu har identifiseret liget af den 41 årige amerikaner Denise Thiem, der pludselig forsvandt påskemandag i april. En 39 årig mand er arresteret og sigtet for mordet.
De fleste af de 129 dødsfald er sket som følge af hjerteanfald, mens flere af ulykkesdødsfaldene skyldes trafikulykker. Således blev to tyske pilgrimme i 2013 ramt af en lastbil, mens en irsk cyklende pilgrim følte sig dårlig og cyklede ind på et hospital, hvor han væltede med cyklen og døde. Nogle er også døde, fordi de har ignoreret dårligt vejr i bjergene. Alene i Pyrenæerne var der 71 hjælpeaktioner her i den seneste vinter 2014/15 - flere af dem med helikopter og hunde.
De 129 dødsfald - som jo er en uofficiel statistik fra Asociaciones de Amigos del Camino de Santiago - skal ses i forhold til, at de på pilgrimskontoret i Santiago ved årets slutning formentlig kan konstatere, at der siden 1993 er kommet omkring 3 millioner pilgrimme til Sankt Jakobs grav.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar