lørdag den 19. september 2015

Mordet på pilgrim opklaret

DNA-analyse fastslår, at det fundne delvis opløste lig på en ejendom tæt på Caminoen er den forsvundne pilgrime Denise Thiem.
Mordet på den amerikanske 41 årige Denise Thiem, der forsvandt uden for Astorga den 5. april i år, er nu fuldt opklaret. En 39 årig mand, der har en ejendom forholdsvis tæt på Camino Frances, har tilstået drabet, ligesom en DNA-analyse nu fastslår, at det delvis oplyste lig, der blev fundet på morderens ejendom for en uge siden, er den forsvundne pilgrim.
Mordet på den 41 Denise Thiem er i følge den spanske pilgrimsforening, Asociaciones de Amigos del Camino de Santiago, det første mord på en pilgrim på vej til Santiago siden det igen blev moderne at gå pilgrimsvandring. Der dør dog hvert år pilgrimme på Caminoerne i Spanien; langt de fleste som følge af hjertestop, men også et mindre antal i ulykker, bl.a. i trafikken eller i bjergene. Det hidtidige kedelige rekordår er 2012, hvor 11 pilgrimme døde på vejen mod Sankt Jakob.
Krimininalitet er derimod en forholdsvis sjælden ting på pilgrimsvejene, ligesom terrorbevægelsen ETA i Baskerlandet aldrig har øvet vold mod pilgrimme, som de fleste spaniere vil gøre meget for at hjælpe. Der har før det meget ulykkelig mord på Denise Thiem været arresteret to mænd uden for Sevilla, der havde røvet flere pilgrimme for deres penge, telefoner m.m. Men set i forhold til, at der igen i år vil være op mod 250.000 pilgrimme, der når Santiago, kan man heldigvis konstatere, at kriminaliteten på Caminoen er meget lav. I det seneste års tid har politiet i Spanien dog med jævne mellemrum tilbageholdt personer fra Rumænien, som på den ene eller anden måde har forsøgt at få penge eller værdier fra pilgrimme. Sådanne hændelser kendes også fra andre lande i Europa. Der advares nu jævnligt på forskellige sprog på diverse pilgrimsfora mod rumænere, der forsøger at snyde pilgrimme eller på anden måde få fat i deres penge og ejendele.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar