tirsdag den 22. september 2015

Arbejder gratis for pilgrimmene

De er henholdsvis 83 og 78 år. De har gjort flere toiletter rent end de fleste. Og de fortæller, at pilgrimmene giver mere tilbage end de selv yder.
Det er nu snart 25 år siden, at vi begyndte som frivillige på herberget hos præsten i San Juan de Ortega. (Det er på bjergtoppen ved kloster/Valfartsstedet lige før Burgos). Siden har vi været i Santo Domingo, ligeledes på Camino Frances, og de seneste år i Beasain Igartza på Camino del Norte . Alle steder med donativo ( hvilket betyder, at der er ikke er nogen fast pris for overnatning. Pilgrimmene lægger det de synes i en sparegris/kasse ved udgangen).
Vi arbejder ikke for penge, siger de to hospitaleros, Elvira Saénz og Ascensio Uribesalgo, der er henholdsvis 78 år og 83 år. De to - i mere end en forstand - gamle hospitaleros fortæller, at de altid arbejder 2 uger af gangen, og at de har taget en tur flere gange årligt de seneste snart 25 år.
De traf beslutningen om at blive frivillige efter, at de selv i gik fra Roncesvalles til Santiago i 1991. Og jo de har besluttet at tage et år mere, så de kan fejre 25 års jubilæum.
Det giver os en stor tilfredsstillelse at arbejde, som frivillige. Vi modtager langt mere, end vi giver, siger de to. Der dog synes, at det i deres alder er lidt nemmere at være i Beasain Igartza med 20 pladser end i Santo Domingo med over 200 pladser. På Billedet står de to frivillige
foran el albergue de Beasain.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar