mandag den 28. september 2015

Nyt center for pilgrimme er først færdig til foråret.

Den nye modtagelsessted kommer også til at rumme katedralens pilgrimskontor, der i følge planen skal flytte ind før 1. april 2016
Pilgrimme, der er kommet til Santiago igennem mange år, har vænnet sig til, at de efter det første besøg i Katedralen drog direkte videre til Pilgrimskontoret i Rúa do Vilar i umiddelbar nærhed. I den kommende vinter bliver det helt nye pilgrimscenter, der i øvrigt skulle have været i brug allerede nu, i følge den nye plan færdig. Det bliver et meget stort modtagelsescenter med rådgivning af pilgrimme, udstedelse af Compostela (bevis for pilgrimsturen), opholdsrum, turistkontor, pilgrimskapel, samt muligheder for at købe hjemtursbillet m.m. Pilgrimscentret kommer stadig til at ligge i den gamle bydel i et ældre asylcenter, Carretas.
Centret bliver i flere etager og vil tilsammen være på ikke mindre end 1.400 kvadratmeter - altså langt større end det gamle.
I den forløbne sommer er der ankommet omkring 2.000 pilgrimme til Santiago om dagen, og det har ført til lange køer i Rua do Vilar, ligesom pilgrimmene ikke længere har måttet stille deres rygsække i gården, fordi der simpelthen ikke var plads. Sammen med de mange turister, der ankommer til Santiago på anden måde, har der ligeledes været propfyldt i Katedralen ved den store daglig pilgrimsmesse kl. 12.00. Her er det også planen at lave flere store pilgrimsmesser i løbet af dagen, ligesom der er nu er faste daglige morgen/formiddagsmesser på bl.a. engelsk, fransk, tysk, portugisisk, italiensk, samt lejlighedvis på såvel koreansk og japansk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar